GRADIVO ZA TEČAJNIKE

 

Gradivo za pridobitev naziva ŠPORTNI PLEZALEC

 

 

 

 

 

TEČAJ ŠPORTNEGA PLEZANJA

 

 

KAJ JE ŠPORTNO PLEZANJE: S športnim plezanjem se ukvarjajo ljudje različnih starost. Nekateri plezajo zato, ker imajo radi gibanje v naravi, in športno plezanje jim omogoča združiti prijetno s koristnim na svežem zraku. Drugim pa je športno plezanje postalo način življenja in se želijo potrditi na tekmovanjih. Športno plezanje je plezanje v dobro zavarovanih plezališcih oz. skalnih smereh, imenovanih "vrtci", ki imajo več smeri različnih težavnostnih stopenj. Taka plezališča plezalcem omogočajo poizkušanje v različnih tipih in težavnostnih stopnjah.

UČINKI ŠPORTNEGA PLEZANJA: Športno plezanje najbolj vpliva na razvoj moči rok in ramenskega obroča, moči nog, na gibljivost, koordinacijo gibov, samozavest in samopodobo.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN: Vsem, ki si želimo vzpenjati po visokih in strmih stenah, preživljati čas v naravi, spoznati preproste in vesele ljudi.

 

 

Na tečaju za pripravnika športnega plezanja spoznamo osnove tehnike gibanja pri športnem plezanju, osnove vrvne tehnike, ki zavzemajo izdelavo vozlov, varovanje v steni, spušcanje ob steni...

 

 

climbschool

 

 

 

 

 

Osnovni podatki o tečaju


 

- cena tečaja: 190 EUR zaposleni, 170 EUR študentje

- obseg tečaja: 30 ur
- trajanje: 3 tedne
- minimalno število udeležencev 4, maksimalno 6
- priprava in izpit za naziv pripravnika športnega plezanja
- kraj predavanj: umetna plezalna stena Škofije
- plezališča: Črni Kal, Osp

 

 

 


 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE O TEČAJU

 

 

E-mail: drustvoplezalcevkoper@gmail.com

 

040 813 216 ( Bernard )

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

E-mail: drustvoplezalcevkoper@gmail.com

Bernard Jerman: 040 813 216, Vojko Rajh: 040 457 754

 

 

 

 

 

eu

 

Društvo plezalcev Koper je izvajalo projekt čezmejnega sodelovanja ČPPP in ČPPP2, ki ga je v okviru programa Phare CBC SLO - ITA 2002 in 2003 finančno podprla Evropska unija

 

______________________________

 

dohodnina